Znajdź:
  
Jedyny tygodnik regionalny z tradycjami. Rok założenia 1909.
Zaloguj się
Nowe konto
Wtorek, 20 lutego 2018
Leona i Ludomiła
kultura   aktualności   historia   ekologia   medycyna   turystyka   sport   felieton   wizytówki firm   archiwum(450-479)   sprawy społeczne   zdrowie   gospodarka   edukacja   wiadomości   informacje   publicystyka   GMINY I POWIATY   polityka   wywiady   INFORMACJE CZĘSTOCHOWA   INFORMACJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   WYDARZENIA CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   finanse   ubezpieczenia   Rolnictwo   Budownictwo   MOTORYZACJA   ROLNICTWO   Z WOKANDY   Gazeta Częstochowa   

  Nr 7 (1354) 2018-02-15
  W NUMERZE:
» Regionalny Fundusz Gospodarczy. Giełda rolno-spożywcza za trzy lata
»  INTERWENCJA. PKS Częstochowa S.A.. Trzeba poprawić rozkład jazdy
» Transport ekologiczny
»  Zielone czeki dla aktywnych przyrodników
» OSZCZĘDZAJMY WODĘ
» KONKURS PRZYRODNICZY. Parki narodowe w plastycznej inspiracji
» PATRIOTYCZNA WYSTAWA. Orzeł – symbol patriotyzmu
» W trosce o bezpieczeństwo mieszkańców
» WIELKIE DERBY. AZS Częstochowa vs. Exact Systems Norwid – 3:0
» Przede wszystkim dobro dziecka
»  Uniwersytet coraz bliżej
» Miał być i będzie… Uniwersytet Częstochowski!
» OŚWIATA. Reforma wyszła naprzeciw oczekiwaniom rodziców
» Plener w Złotym Potoku. W zimowym, ale słonecznym nastroju
» Pani Europoseł zaprasza
» Częstochowianie na pomoc Żydom. Świadectwa
» POWSTANIE STYCZNIOWE. Bitwa pod Kruszyną – 29 sierpnia 1863 roku
»  HISTORYCZNA MAPA CZĘSTOCHOWY. Kazimierz Pułaski. O częstochowskich pomnikach bohatera słów kilka.
» BOHATEROWIE CZĘSTOCHOWY. Porucznik Bolesław Grzewiński
» GINĄCE MIASTO. WILLA POŚRÓD SADÓW - CZĘSTOCHOWSKI EDEN
» KARTKI Z KALENDARZA. KALENDARIUM LUTEGO
»  2. Zabezpieczenie żywnościowe miasta Częstochowy (cd.)
» Muzeum Katyńskie w Warszawie upamiętniło postać Władysława Sebyły
» Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice - KONKURS
» BOHATEROWIE CZĘSTOCHOWY. Ppłk Zygmunt Żywocki (1898-1969)
» Nowe nazwy ulic w Częstochowie, czyli uhonorowanie wybitnie zasłużonych
» Częstochowskie szkoły wśród najlepszych w olimpiadzie wiedzy o ubezpieczeniach społecznych
» Hołd dla ,,Warszyca
» III Morsowanie w Kusiętach
» Pracowity weekend Straży


r e k l a m a


chemeks rek_in.jpg

Autozamki-2013-11(1x1).jpg

Kulas-internet-2017-3.jpg

autokarowe.jpg

Konstal-2016-01-net.jpg

ban_domy_22 kopia

MaxBramy-net.jpg

UmarzanieDlugow.jpg

tartak-int

inter.jpg

styks.jpg

RFG Logo 3 Ainter.jpg

chemex.jpg

wagner.jpg

Robotex-net.jpg

PKS_INTE.jpeg

polontex 2016-04 265x351.jpg

Karol-prawoJazdy-int.jpg







r e k l a m a
wizytówki firm
Jamar - Mistrz Agroligi 2003
  wersja do druku            wyślij link znajomemu            inne artykuły tego autora
Od 1994 roku w Albertowie (powiat kłobucki, gmina Lipie) działa Zakład Produkcji Spożywczej - JAMAR Szczepaniak sp.j. Firma zajmuje się przetwórstwem owoców i warzyw. Produkuje m.in.: przetwory z owoców i warzyw, ketchupy, koncentraty, soki, zaprawy do napojów, zup itp. Ma w swojej ofercie około 200 pozycji asortymentowych.
Od 1994 roku w Albertowie (powiat kłobucki, gmina Lipie) działa Zakład Produkcji Spożywczej - JAMAR Szczepaniak sp.j. Firma zajmuje się przetwórstwem owoców i warzyw. Produkuje m.in.: przetwory z owoców i warzyw, ketchupy, koncentraty, soki, zaprawy do napojów, zup itp. Ma w swojej ofercie około 200 pozycji asortymentowych.

Wizytówką firmy JAMAR jest marka Exclusive, obejmująca produkty najwyższej jakości o nie wygórowanej cenie. W firmie do produkcji używa się wyłącznie surowców dostarczonych przez kwalifikowanych dostawców. Każda, najmniejsza nawet partia wyrobów jest badana pod względem zgodności z polską normą i tylko w przypadku jej spełnienia, wprowadzana do sprzedaży.
- Wszystkie surowce i gotowe wyroby, na każdym etapie produkcji, przechodzą wielokrotną, ścisłą kontrolę w naszym laboratorium, gdzie specjaliści wykonują badania mikrobiologiczne oraz fizykochemiczne. Każde stadium produkcji identyfikują numery na opakowaniach, co pozwala, w przypadku jakichkolwiek problemów, prześledzić poszczególne etapy wytwórcze - mówi Jarosław Szczepaniak, jeden z właścicieli firmy JAMAR.
Jakość produkcji i nowoczesny system zarządzania firmą potwierdzają przyznane w roku 2002 certyfikaty ISO 9001:2001 i HACCP, a także otrzymany w br. tytuł Mistrza Agroligi 2003 Województwa Śląskiego w kategorii firmy.
Firma JAMAR rozwija się dynamicznie. Współpracuje z ok. 250 odbiorcami (hurtowniami), zatrudnia 200 pracowników, a w sezonie dodatkowo 160.
- Odnotowujemy wzrost sprzedaży zarówno na rynkach krajowych, jak i zagranicznych. Za pierwsze półrocze 2003 roku mamy 20 procentowy wzrost zbytu w stosunku do roku 2002. Odbieramy to jako dowód zaufania i zadowolenia naszych klientów - stwierdzają zgodnie panowie Jarosław i Marek Szczepaniakowie, właściciele firmy JAMAR.
Towary Z.P.S JAMAR trafiają na półki sklepowe w Estonii, Mongolii, Czechach, Stanach Zjednoczonych i na Litwie. By zdynamizować eksport, firma prezentuje swoje wyroby m.in. na targach w Moskwie (PRODEXPO 2003) oraz w Poznaniu (POLAGRA-FOOD 2002).
Ostatnie lata dla firmy JAMAR to czas inwestycji. Zakupiono wiele nowoczesnych linii produkcyjnych, ukończono montaż octowni, (JAMAR należy do Polskiego Zrzeszenia Producentów Octu "BIO OCET"). Kolejnym przedsięwzięciem było wdrożenie systemu wysokiego składowania magazynowego, celem usprawnienia pracy.
Dużą wagę firma przywiązuje do higieny. Zakładowe Laboratorium wykonuje okresowe badania czystości sprzętu, urządzeń i pomieszczeń produkcyjnych. Właściciele planują w przyszłości objąć systemem komputerowym magazyny wysokiego składowania, a w przyszłym roku, w trosce o ochronę środowiska, oddadzą do użytku zakładową oczyszczalnię ścieków, której możliwości przerobowe dorównają oczyszczalni gminnej.
- Wszystkie nasze działania zmierzają do przystosowania się do standardów unijnych. Z końcem roku 2003 zakończymy ten proces - mówią właściciele firmy JAMAR.


ŁUKASZ SOŚNIAK


 Komentarze:
brak komentarzy
Musisz być zalogowany żeby dodawać komentarze do artykułów

o gazecie | redakcja | archiwum | forum | reklama
"Gazeta Częstochowska" - Tygodnik Regionalny. Wydawca: Gazeta Częstochowska sp. z o. o.
Adres redakcji: ul. Równoległa 68, 42-200 Częstochowa tel. (0-34) 366-37-11, fax. 324-65-73,
e-mail: redakcja@gazetacz.com.pl, WWW: http://www.gazetacz.com.pl