Znajdź:
  
Jedyny tygodnik regionalny z tradycjami. Rok założenia 1909.
Zaloguj się
Nowe konto
Czwartek, 18 października 2018
Łukasza i Juliana
kultura   aktualności   historia   ekologia   medycyna   turystyka   sport   felieton   wizytówki firm   archiwum(450-479)   sprawy społeczne   zdrowie   gospodarka   edukacja   wiadomości   informacje   publicystyka   GMINY I POWIATY   polityka   wywiady   INFORMACJE CZĘSTOCHOWA   INFORMACJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   WYDARZENIA CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   finanse   ubezpieczenia   Rolnictwo   Budownictwo   MOTORYZACJA   ROLNICTWO   Z WOKANDY   Gazeta Częstochowa   RODO   FELIETON. CZĘSTOCHOWSKI PATRIOTA   

  Nr 42 (1389) 2018-10-18
  W NUMERZE:
» KONFERENCJA PRASOWA W SPRAWIE AFERY HYBRYDOWEJ W CZĘSTOCHOWIE
» CZĘSTOCHOWA. Trwa okupowanie sali sesyjnej. Prezydent uciekł z sali obrad. Czy boi się mieszkańców?


r e k l a m a


chemeks rek_in.jpg

Autozamki-2013-11(1x1).jpg

Kulas-internet-2017-3.jpg

autokarowe.jpg

Konstal-2016-01-net.jpg

ban_domy_6 kopia.jpg

MaxBramy-net.jpg

herb_klubu.png

inter.jpg

styks.jpg

RFG Logo 3 Ainter.jpg

chemex.jpg

wagner.jpg

Robotex-net.jpg

PKS_INTE.jpeg

polontex 2016-04 265x351.jpg







r e k l a m a
wizytówki firm
Smaczny i zdrowy
  wersja do druku            wyślij link znajomemu            inne artykuły tego autora
60 LAT PIEKARNI „JĘDRYKA”


– Jak jest chleb od „Jędryki” to będzie dobra kolacja – mówił podczas oficjalnej jubileuszowej uroczystości prowadzący spotkanie dyrektor częstochowskiego muzeum Janusz Jadczyk. Nie ma w tym nadmiernej przesady. Chleb od „Jędryki” znają wszyscy częstochowianie i cenią go przede wszystkim za dobry smak


W sobotę 18 października w Teatrze im. Adama Mickiewicza właściciele piekarni świętowali dwa jubileusze – 60 lat istnienia piekarni i 30-letnie jej zarządzania przez Lecha Jędrykę. Na spotkanie przybyli pracownicy oraz długoletni odbiorcy, niektórzy nawet z 50-letnią historią współpracy. Ci z najdłuższym stażem zostali uhonorowani statuetkami okolicznościowymi. – Z piekarnią „Jędryka” współpracujemy już dwadzieścia lat. My cenimy panującą tam atmosferę życzliwości i otwartości na klienta, a nasi nabywcy smak pieczywa z tej piekarni. Sprzedajemy chleb z kilku firm, ale uczciwie musimy powiedzieć, że ten od „Jędryki” ma najwięcej zwolenników – mówią Wioletta i Sławomir Puchała z Częstochowy, którzy znaleźli się w gronie wyróżnionych partnerów handlowych.
Pamiątkowe statuetki otrzymali również honorowi goście – prezydent Częstochowy Tadeusz Wrona, Stanisław Butka, prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, Andrzej Szydłowski, honorowego prezesa Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, Andrzej Stawiarski, kierownik Oddziału Państwowej Inspekcji Pracy w Częstochowie, przedstawiciel Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Częstochowie, Ryszard Kauf, przewodniczący koła regionalnego Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP w Katowicach, ks. Stanisław Iłczyk, dyrektor częstochowskiego Caritasu.
– Od momentu, gdy w 1978 roku rodzice mojej małżonki, Helena i Aleksander Krysiakowie obdarzyli nas nieograniczonym zaufaniem i przekazali pod mój zarząd dzieło swojego życia, piekarnia stała się moim kolejnym dzieckiem; stała się moją pasją. Wychodzenie naprzeciw oczekiwaniom klientów, wielokrotne wizyty w piekarniach polskich i europejskich, wewnętrzna potrzeba rozwoju i nabierane doświadczenie były motorem dla rozbudowy i modernizacji naszej piekarni – mówi Lech Jędryka.
Szef piekarni ceniony jest przez pracowników za troskę i życzliwość. W ich imieniu Jarosław Nitecki, kierownik działu sprzedaży dziękował panu Lechowi i mówił. – Pan Leszek jest dla nas wspaniałym wzorem, człowiekiem do naśladowania.
Sukces piekarni „Jędryka” jest również – co trzeba podkreślić – efektem zgodnego rodzinnego współdziałania. W firmie pracują dwaj synowie Lecha Jędryki – Cezary i Adrian. Swoją znaczącą cząstkę dokładają Sandra, Edyta, Katarzyna Andżelika ... i wnuk Szymon, którego naturalny wdzięk stał się symbolem reklamowym piekarni.
Potwierdzeniem jakości wyrobów piekarni – oprócz uznania odbiorców – są liczne nagrody i wyróżnienia. Ostatnie z bieżącego roku – nagroda główna w kategorii chleb mieszany na 12 Międzynarodowych Targach Chleba w Jaworze w krajowym konkursie pieczywa „Dobry Chleb” oraz drugie miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa w kategorii pieczywo tradycyjne na zakwasach piekarskich.




URSZULA GIŻYŃSKA


 Komentarze:
brak komentarzy
Musisz być zalogowany żeby dodawać komentarze do artykułów

o gazecie | redakcja | archiwum | forum | reklama
"Gazeta Częstochowska" - Tygodnik Regionalny. Wydawca: Gazeta Częstochowska sp. z o. o.
Adres redakcji: ul. Równoległa 68, 42-200 Częstochowa tel. (0-34) 366-37-11, fax. 324-65-73,
e-mail: redakcja@gazetacz.com.pl, WWW: http://www.gazetacz.com.pl