ZnajdĽ:
  
Jedyny tygodnik regionalny z tradycjami. Rok założenia 1909.
Zaloguj się
Nowe konto
¦roda, 16 stycznia 2019
Marcelego i Włodzimierza
kultura   aktualno¶ci   historia   ekologia   medycyna   turystyka   sport   felieton   wizytówki firm   archiwum(450-479)   sprawy społeczne   zdrowie   gospodarka   edukacja   wiadomo¶ci   informacje   publicystyka   GMINY I POWIATY   polityka   wywiady   INFORMACJE CZĘSTOCHOWA   INFORMACJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   WYDARZENIA CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   finanse   ubezpieczenia   Rolnictwo   Budownictwo   MOTORYZACJA   ROLNICTWO   Z WOKANDY   Gazeta Częstochowa   RODO   FELIETON. CZĘSTOCHOWSKI PATRIOTA   KULTURA / CZĘSTOCHOWA   

  Nr 3 (1402) 2019-01-17
  W NUMERZE:
» Otwarcie budynku schroniska dla bezdomnych w Lubojence
» SŁUŻBA ZDROWIA. Nowy szpital w Częstochowie
» Opłatek Klubu Seniora AZS


r e k l a m a


chemeks rek_in.jpg

Autozamki-2013-11(1x1).jpg

Kulas-internet-2017-3.jpg

autokarowe.jpg

Konstal-2016-01-net.jpg

ban_domy_6 kopia.jpg

MaxBramy-net.jpg

herb_klubu.png

inter.jpg

styks.jpg

RFG Logo 3 Ainter.jpg

chemex.jpg

wagner.jpg

Robotex-net.jpg

PKS_INTE.jpeg

polontex 2016-04 265x351.jpg







r e k l a m a
Rolnictwo
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolno¶l±ska M±ka Tortowa z Młyna Jaczkowice - KONKURS
  wersja do druku            wy¶lij link znajomemu            inne artykuły tego autora
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez m±ki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto na pierogi naszej babci, ulubiony placek drożdżowy mamy, czy ¶wieży, pachn±cy chleb do porannej kawy – te tradycyjne wypieki i potrawy zawsze towarzysz± ciepłym wspomnieniom o rodzinnym domu i przyjemnych chwilach spędzonych w gronie najbliższych. W Młynie Jaczkowice od ponad 200 lat najlepsze gatunki zbóż s± starannie selekcjonowane, tak aby uzyskać m±kę o najwyższej jako¶ci i zapewnić niezawodno¶ć w każdej kuchni.
Produkty zbożowe powinny być głównym Ľródłem energii w codziennej diecie. Dolno¶l±ska M±ka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, bez dodatków chemicznych, który gwarantuje wy¶mienit± jako¶ć i smak pysznych, domowych dań. Typ m±ki 450, ¶wiadcz±cy o wysokim przemiale, bardzo jasny kolor i wyj±tkowa lekko¶ć s± szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast. Dzięki Dolno¶l±skiej M±ce Tortowej z powodzeniem przygotujemy puszyste biszkopty, ptysie oraz lekkie francuskie croissanty, a domowe torty na pewno zachwyc± najbliższych nie tylko wygl±dem, ale i subtelnym smakiem.

Produkt doceniony przez ekspertów

Wybieraj±c składniki do przygotowywania potraw, powinni¶my zwracać szczególn± uwagę na ich jako¶ć. ¬le dobrana m±ka może być przyczyn± nieudanych wypieków – niewyro¶niętego ciasta, powstawania zakalców czy braku charakterystycznego, ¶wieżego aromatu po wyjęciu z piekarnika. Linia m±k „Dolno¶l±ska” została w 2012 roku doceniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobr± Żywno¶ć”, a program „Doceń Polskie”, którym zajmuj± się specjali¶ci zawodowo zwi±zani z żywno¶ci±, wyróżnił m±ki Młynu Jaczkowice mianem „Top produktu”. Używana do produkcji Dolno¶l±skiej M±ki Tortowej pszenica od lokalnych rolników gwarantuje uzyskanie najlepszego jako¶ciowo produktu, dzięki któremu unikniemy kulinarnych rozczarowań i z powodzeniem przygotujemy nawet najbardziej wymagaj±ce wypieki.

Nieskończone możliwo¶ci kulinarne

Dolno¶l±ska M±ka Tortowa ma biały, jednolity kolor, bez niepokoj±cych odcieni czy smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębi± smaku przygotowywanych potraw. Polecana szczególnie do wypieków m±ka pszenna typu 450 z Młyna Jaczkowice pozwala na nieskończone zastosowanie w kuchni od domowego pieczywa, przez uwielbiane pierogi, po tradycyjne, pyszne ciasta, które pamiętamy z rodzinnego domu.
Dolno¶l±ska M±ka Tortowa - pszeniczny skarb z doliny Odry
Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym ¦l±sku, w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem Dolnego ¦l±ska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powoduj±, że to tutaj dojrzewaj± najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jako¶ciowo m±ki. Dolno¶l±ska M±ka Tortowa to sztandarowy produkt Młyna Jaczkowice i niezawodny składnik w domu każdej gospodyni. To dzięki niej powstaj± wszystkie, dobrze nam znane wypieki, najsmaczniejsze, domowe makarony czy klasyczne potrawy kuchni polskiej takie jak kopytka, pyzy czy ciepłe, lane kluseczki.
Dzięki wykorzystaniu najwyższej jako¶ci pszenicy i ludziom, którzy w proces produkcji wkładaj± nie tylko swoj± wiedzę, ale i serce, Dolno¶l±ska M±ka Tortowa z Młyna Jaczkowice jest najlepszym produktem swojej klasy na rynku. Poł±czenie długoletniej tradycji młynarskiej z najnowocze¶niejszymi technologiami gwarantuje satysfakcję z zastosowań produktu w kuchni i zapewnia doskonały smak potraw na stole.



Warto¶ć odżywcza w 100 g produktu
Tortowa typ 450
Warto¶ć energetyczna
1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
1,2 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
72,1 g
W tym: cukry
0,3 g
Błonnik
1,5 g
Białko
11, 7 g
Sól
0,005 g

Dolno¶l±ska M±ka Tortowa Typ 450
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.
Cena: 1,8 - 2,2 PLN

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent m±ki, który stosuje rozbudowany system kontroli jako¶ci obejmuj±cy każdy etap produkcji m±ki i otr±b pocz±wszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest w¶ród żyznych pól doliny Odry, które słyn± z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jako¶ci m±k. Produkty marki s± wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.
www.mlynjaczkowice.pl


KONKURS
Dla naszych Czytelników mamy do rozlosowania 4 paczki (1 kg m±ki i kubek). Rozlosujemy je w¶ród tych osób, które prawidłowo odpowiedz± na pytanie: Jak młyn produkuje Dolno¶l±sk± M±kę Tortow±. Na odpowiedzi nadesłane na adres: redakcja@gazetacz.com.pl czekamy do 28 lutego 2018 roku


r


 Komentarze:
brak komentarzy
Musisz być zalogowany żeby dodawać komentarze do artykułów

o gazecie | redakcja | archiwum | forum | reklama
"Gazeta Częstochowska" - Tygodnik Regionalny. Wydawca: Gazeta Częstochowska sp. z o. o.
Adres redakcji: ul. Równoległa 68, 42-200 Częstochowa tel. (0-34) 366-37-11, fax. 324-65-73,
e-mail: redakcja@gazetacz.com.pl, WWW: http://www.gazetacz.com.pl